16 Aralık 2008 Salı

TERSANE İŞÇİLERİNİN EYLEM ÇAĞRISI



Tuzla tersaneler havzasında 12 Aralık günü yaşanan patlamada yaşamını yitiren Erdal İnceyol’un ardından iş cinayetlerini doğuran kapitalist düzeni teşhir eden Tersane İşçileri Birliği Derneği yarın Tuzla Gemi Tersanesi önünde eylem yapacağını duyurdu.

Tersane İşçileri Birliği Derneği’nin (TİB-DER) yarın gerçekleştirilecek eyleme çağrı açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor:

“Yaptığımız gemi ve yatların 21. yüzyılın teknoloji harikası oldukları söylenerek ürettiklerimiz üzerinden milyonlarca dolar kazanç sağlanıyor.

Oysa bu 21. yüzyıl harikalarını yaratan biz işçiler 18. yüzyıl çalışma koşulları içerisinde üretiyoruz. Bunun sonucu olarak da 115 ölüm… Tepkiliyiz, öfkeliyiz, sadece kendimiz için değil, yaşamı karartılmış ve ölüme terkedilmiş kot işçileri adına da öfkeliyiz. Fabrikalarda, atölyelerde, madenlerde zamansız ölen işçiler adına da kinliyiz. Eylemdeyiz, eylemde olacağız. Yarın sabah Tuzla Gemi tersanesi önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına ilerici, devrimci kamuoyunu ve basını katılmaya çağırıyoruz. Ölüm koşulları altında çalışan işçi kardeşlerimizle beraber iş cinayetlerinin kaynağı olan kapitalizme karşı mücadelemizin sadece basın açıklamalarıyla sınırlı kalmayacağını şu ana kadar ki pratiğimiz sayısız kez kanıtlamıştır. İş cinayetleri ve kölece çalışma koşullarına karşı mücadelemize bütün işçi ve emekçileri, sendikaları, meslek odalarını destek vermeye çağırıyoruz.”

Basın açıklaması:

Tarih: 16 Aralık 2008 Salı

Saat: 07.45

Yer: Tuzla Gemi Tersanesi önü