11 Aralık 2008 Perşembe

HAMDOLSUN KİMSE EKMEĞE MUHTAÇ DEĞİL!

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÖNÜL, MARIE ANTOINETTE GİBİ KONUŞTU

İZMİR - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Koskoca Lehman Brothers'in, ki bütçesi Türkiye bütçesinden fazladır, battığı ortamda hamdolsun Türkiye'de kimse ete, ekmeğe, giyinmeye, muhtaç değil. Bu sağlam bir ekonomik politika götürülmesinin sonucudur" dedi.

Bakan Gönül, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu'nda yapılan AK Parti İzmir İl Teşkilatı bayramlaşma töreninde, eğitimden sağlığa, ulaşımdan özürlülere maaş bağlanmasına kadar birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Çalışmalarının bununla da kalmadığını ifade eden Gönül, "Şu anda dünyayı saran ve dünyanın pek çok yerinde kriz tabiriyle özdeşleşmiş ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. Ama Türkiye'deki ekonomik sistemin sağlam oturması sonucu ülkemizde bu durum ancak belli noktalardaki bir durgunluk diye düşünebileceğimiz halde tecelli etti" diye konuştu. Bakan Gönül, şöyle devam etti:

"Koskoca Lehman Brothers'ın, ki bütçesi Türkiye bütçesinden fazladır, battığı, General Motors gibi dünyanın en büyük otomotiv şirketinin iflasının gündeme geldiği ortamda hamdolsun Türkiye'de kimse ete, ekmeğe ve giyinmeye muhtaç değil. Bu sağlam bir ekonomik politikanın götürülmesinin sonucudur. Peyderpey tedbirler, belki durgunluğun ötesinde bir şey olur diye alınmaya devam ediliyor."

1789 Fransız Devrimi'ne giden süreçte, halkın yoksulluğunu ve sefaletini görmezden gelen kraliçe Marie Antoinette, "ekmek bulamıyorlarsa çörek yesinler" diyerek halkın çürümüş aristokrasiye kızgınlığının artmasına yol açmıştı. Ayaklanan Paris halkının devirdiği kral ailesiyle birlikte Antoinette de devrim günlerinde giyotine gönderilmişti.