16 Aralık 2008 Salı

SİLİKOZİS HASTASI KOT İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA GECESİ


Kot işçileri inatla mücadele ediyor!

İncili’nin Ankara Sanatoryum Hastanesi’ndeki ölüm-kalım savaşı 15 gün sürdü. “Bir nefes daha fazla almak için inat! Hayatımızı çalanlardan hesap sormak için cüret göstereceğiz !” diyerek kot taşlama işçilerinin sesi olmak için mücadeleyi yükselten Kot İşçileri Birliği Adem İncili’nin ölümünü yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Kot İşçileri Birliği, geçtiğimiz haftalarda Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Mavi Jeans önünde yaptığı eylemin ardından şimdi de “dayanışma gecesine” hazırlanıyor.

“Silikozis Hastası Kot İşçileriyle Dayanışma Gecesi” kot taşlama atölyelerinin yoğun olarak bulunduğu Gaziosmanpaşa’ya bağlı Küçükköy’de yapılıyor. İşçi sendikalarına, sağlık-meslek odalarına, siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine, basın yayın kuruluşlarına kadar birçok kuruma katılım çağrısı yapılacak dayanışma gecesi 26 Aralık 2008 Cuma günü Küçükköy’deki Eftelya Düğün Salonu’nda düzenlenecek.

İlkay Akkaya, Birol Topaloğlu, Hasan Sağlam, Nurettin Güleç ve Raber’in sahne alacağı dayanışma gecesine çeşitli işkollarından işçiler de destek verecek.

Yer: Eftelya 1 Düğün Salonu / Gaziosmanpaşa – Küçükköy

Tarih: 26 Aralık 2008 Cuma

Saat: 19.00

Adres-İletişim: Hekimsuyu Cad. No:27 Gaziosmanpaşa / Küçükköy

kotiscileribirliği@gmail.com 0537 713 57 04