30 Kasım 2008 Pazar

İŞÇİ HAREKETİNDE DÖNÜM NOKTASI








100 BİN EMEKÇİ AKP'YE MEYDAN OKUDU!

KESK ve DİSK’in öncülüğünde düzenlenen "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi” mitingi, dün Ankara’da yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara Garı’nda toplanan emekçiler, saat 10.00’dan itibaren Sıhhiye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. 100 bine yakın emekçinin katıldığı mitingde alana girilmesi saatler aldı.

Kortejin en önünde DİSK ve KESK imzalı “İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı, Emek, Barış ve Demokrasi İçin Birleştik” yazılı bir pankart taşındı. Pankartta, talepler de yer alıyordu: “IMF ile yapılan anlaşmalar iptal edilsin; zamlar geri alınsın; işten çıkarmalar yasaklansın; işsizlik fonu amacı dışında kullanılmasın; iç ve dış borçlar ödenmesin; kamusal hizmetler ücretsiz olsun; şiddet ve savaş politikalarına son verilsin; her türden ayrımcılık ortadan kaldırılsın.”

Mitinge katılan kurumlar arasında DİSK’e ve KESK’e bağlı sendikalar, Türk-İş’e bağlı sendikalardan Petrol-İş ve TÜMTİS, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu, Türk Tabipler Birliği (TTB), Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK), TMMOB, Basın İş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Yerel Dernekler Federasyonu, Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Eğitim Emekçileri Derneği, AKA-DER, Tüm İGD, Toplumsal Özgürlük Platformu, Geleceğimizi İstiyoruz Platformu, Alınteri, Kaldıraç, ÖDP, EMEP, SDP, DTP, Odak ve Yeşiller Partisi yer aldı.

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) ve Yurtsever Cephe'nin bütün örgütleriyle, “AKP’yi Halk Götürecek” pankartıyla katıldığı mitingde, Halkevleri ve ÖDP de kitlesel olarak yer aldı.

Eğitim-Sen kortejlerinde, zam ve kriz gündemi dışında, Deniz Feneri yolsuzluğunu hatırlatan afişler taşındı, gerici eğitim uygulamalarının da protesto edildiği görüldü. Kürsüden yapılan açıklamada Eğitim-Sen Siirt Şubesi üyelerinin Ankara’ya gelmelerinin engellendiği belirtildi. (soL/Ankara)

Haberin ayrıntıları için:
www.haber.sol.org.tr
www.kizilbayrak.net
www.evrensel.net