24 Kasım 2008 Pazartesi

BAŞBAKANI HUKUKU DELMEYİ TAVSİYE EDEN SİYASAL REJİMİ NE YAPMALI?

Tuhaf dünyanın en tuhaf memleketiyiz herhalde. Dünyanın başka herhangi bir ülkesinde kudretinden sual olunmaz yüce padişah mahkeme kararlarını arka kapıdan dolanmayı vatandaşına öğütler mi? Hiç zannetmem. Ne yapar, ya mahkeme kararından yana olur ve her açıklamasında kendi çıkardıkları yasalar doğrultusunda karar alan mahkemelerin arkasında durur, ya da mahkeme kararının kamu vicdanını yaraladığını düşünüyorsa o kararın dayanağı olan yasayı değiştirir.

Ama bizim malum başbakan öyle yapmaz. Sucuk satmaktan Youtube yasağını delmeye kadar her konuda sınırsız bir hayat bilgisi bulunan malum başbakan, bir taraftan en yasakçı kafaya sahip olduğunu yasalarıyla-yaptıklarıyla ortaya koyar, diğer taraftan yaptığı yasalardan dünyanın en ucube kararlarını çıkaran mahkeme kararlarını atlatmanın yolunu gösterir vatandaşa.

Bir tarafta dünyaya Youtube yasağıyla rezil olan bir Türkiye, diğer tarafta bu rezaletin bir parçasını dahi üzerine alınmayıp, yaramaz hacker çocuklar gibi vatandaşına öğüt veren malum başbakan.

Lafı çok uzatmaya gerek yok.


Ne kadar şanslıyız değil mi, bir tarafta Youtube yasağımız var, diğer taraftan Youtube'ye ulaşalım diye bizden fikrini esirgemeyen malum başbakanımız.

Kıskananlar çatlasın!


(BD)