19 Ekim 2010 Salı

3 İŞÇİ YARALANDI

ZONGULDAK'TA MADEN OCAĞINDA PATLAMA 

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada 3 işçinin yaralandığı öğrenildi. Zonguldak'ın Gelik beldesindeki Ayiçi mevkisinde, özel maden firmasının sahasındaki ocakta meydana gelen patlamada yaralanan Ahmet Bilgin (32), Erol Azaklıoğlu (29) ve Mutlu Çolakoğlu (19), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı işçilerin, kaldırıldıkları A Tıp Merkezi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi. İşçilerin vücutlarında yanıklar oluştuğu, tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Zonguldak'ın Gelik Beldesi'nde meydana gelen ve üç işçinin yaralandığı madenin önceden mühürlendiği ve kaçak çalıştığı ortaya çıktı. Ocak sahipleri Caymaz kardeşlerin, 112 Acil Servis’ten yardım istemek yerine, patlamanın ardından polise yakalanmamak için işçileri bırakıp kaçtığı belirtildi.

Olaydan sonra kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan Caymaz kardeşler, polise verdikleri ifadelerinde, hastanede polis olduğu için, yaralıları polisin bulunmadığı özel tıp merkezine götürdüklerini söyledi. Ocakta çalışma olmadığını iddia eden Caymaz kardeşler, işçilerin, kablo ve diğer malzemeleri dışarıya çıkarmak için ocağa girdiklerini ve o sırada patlamanın olduğunu ileri sürdü. İfadelerinin ardından dün akşam saatlerinde ‘taksirle yaralamaya sebebiyet vermek ve kaçak maden ocağı işletmek’ suçlarından Adliye’ye sevk edilen Caymaz kardeşlerin, Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.