19 Ekim 2010 Salı

ETİ MADEN'DE İŞ KAZASINDA BİR İŞÇİ ÖLDÜ

Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü Bor ve Asit Fabrikaları'nda, çözelti oluklarına düşen bir işçi hayatını kaybetti. Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları'nda işçi olarak çalışan Yalçın Şenyiğit (44), dengesini kaybetmesi sonucu çözelti oluklarına düştü.

Edinilen bilgilere göre, aynı ünitede çalışan işçiler tarafından düştüğü yerden çıkarılan Şenyiğit'e ilk müdahale işyeri doktoru tarafından yapıldı ancak kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi'nin örgütlü olduğu Eti Maden'de yaşanan iş cinayetine ilişkin açıklama yapan Petrol-İş Sendikası, 1966 doğumlu Yalçın Şenyiğit'in 19 Eylül Pazar günü fabrikada çalışırken geçirmiş olduğu iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Şenyiğit için Bandırma'ya bağlı Akçaova köyünde düzenlenen cenaze törenine Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül, Bandırma Şube Başkanı Recep Gökdeniz, Bandırma şube yöneticileri ile çalışma arkadaşları da katıldı.