19 Ekim 2010 Salı

HACETTEPE’DE İŞÇİLER ÖDENMEYEN ÜCRETLERİ İÇİN EYLEM YAPTI

İki senedir geç yatırılan maaşlarının son bir buçuk aydır verilmemiş olmasını hastane önünde toplanarak protesto eden Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan Anadolu Grup adlı taşeron şirkete bağlı işçiler, eylemlerini sürdürüyor.
6 ve 7 Eylül günleri Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademisyen yemekhanesi önünde toplanan Anadolu Grup adlı taşeron şirkete bağlı yüzlerce işçi, sadece Temmuz maaşlarının yarısının ödendiğini, kalanının şeker bayramı sonrasında verileceğini öğrendi. Bunun üzerine, "Bugün burada bu iş bitecek" diye slogan atarak direnişe geçen işçiler eylemlerini sürdürüyor. Hastane yönetiminin polisle ve kamera çekimi yaparak işçileri tehdit ettiği gözleniyor.
Hastanenin yardımcı sağlık, temizlik, garsonluk ve evrak işlerini yürüten Anadolu Grubu'na bağlı işçiler, 4 senedir maaşların sürekli aksatılarak verilmesi nedeniyle sürekli işten ayrılanlar olduğunu belirttiler.
KESK'e bağlı SES ile DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık-İş sendikalarının destek verdiği eylemde 'İnsanca yaşam ve güvenceli gelecek istiyoruz. Maaşlarımız düzenli ödensin' yazılı pankart açıldı. 'Biz haklıyız, biz kazanacağız', 'Taşeron gidecek, bu çile bitecek', 'Köle değil, emekçiyiz', 'Herkese sağlık, güvenli gelecek' sloganları atıldı. Devrimci Sağlık-İş İç Anadolu Bölge Sorumlusu Sevinç Hocaoğlu, sadece taşeron şirketin değil hastane yönetiminin de işçilere karşı suç işlediğini ileri sürerek "asıl işveren olarak hastane yönetimi sorumludur" dedi.
Çok sayıda taşeron işçisinin katıldığı gözlenen 7 Eylül eyleminde üniversite yönetimi ile görüşmeye gitmek üzere bir heyet seçildi. Görüşmeden sonra heyet adına yapılan açıklamada, 7 Eylül saat 11:00'e kadar rektörlüğe süre tanındığı, bu sürede ücretler yatırılmazsa işçilerin üretimden gelen güçlerini kullanacaklarının bildirildiği söylendi. Bayramdan önce mevcut ücret alacaklarının yatırılmasını bekleyen işçiler, iki yıldır süregiden ücretlerin geç ödenmesi meselesinin kökten halledilmesini istediler.