19 Ekim 2010 Salı

KAMUDA PERSONEL SERVİSLERİ PARALI OLUYOR

Kamu Taşıtları Kanunu'nda değişiklik yapılması gündeme geliyor. Hazırlanan yeni tasarıda, kamu personelinin yararlandığı servis için katılım bedeli ödemesi öngörülüyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yazılı soru önergesine yanıt vererek Kamu Taşıtları Kanunu'nda yapılan değişiklikleri ve gerekçelerini anlattı. Şimşek'in verdiği yanıtta en dikkat çekici kısım, yeni tasarıda personel servisleriyle ilgili bölüm oldu. Yeni getirilecek düzenleme ile kamuda personel servislerinden yararlananlardan katılım bedeli alınacak.
Referandum sürecinde AKP hükümeti ile adeta "işbirliği" içerisinde "Evet" için çalışan Memur-Sen'in düzenlemeye itiraz etmeye hazırlandığı bildirildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tasarıda getirilen "kamu personelinin servis için katkı payı vermesi" düzenlemesine ilişkin olarak, "Toplu görüşme masasına bütün personellerin ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesi için ulaşım bedeliyle ilgili düzenleme yapılması için talep götürmüşken böyle bir düzenlemenin yapılmasında zıtlık var. Keşke yetkililer memurların ellerindeki hakları almak yerine onlara daha fazla nasıl haklar veririz diye düşünse ve hakları genişletme yoluna gitse" dedi.