19 Ekim 2010 Salı

BALIKESİR'DE AYÖP EYLEMİ

Türkiye’nin bir çok yerinde eş zamanlı yapılan AYÖP eylemlerinin Balıkesir ayağında bir basın açıklaması yapıldı.

Eski Kurtdereli Vergi Dairesi önünde Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu Balıkesir Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi:

• Bizler kadrolu, güvenceli atanmak, insanca bir yaşam sürmek ve halkımıza kamusal borcumuzu ödemek istiyoruz.
• Bizler ataması yapılmayan öğretmenler olarak, şaibeli, meşruluğu tartışmalı hale gelmiş, seçme yeteneği taşımayan KPSS sisteminin derhal kaldırılarak yerine objektif atama kriterlerinin getirilmesini istiyoruz.
• Kopya skandalının derhal açıklığa kavuşturulmasını, yüz binlerce öğretmenin bir yıllık emeklerini, umutlarını, hayat planlarını çöpe attıran bu büyük skandalın sorumlularının derhal yargı önüne çıkarılarak hesap vermelerini istiyoruz.
• Bizler, Bakanlık raporlarında bile 134 bin olarak ifade edilen, ancak ücretli öğretmenlerin de katılmasıyla 200 binin üzerine çıkan öğretmen açıklarının derhal kapatılmasını istiyor, “kaynak yok” gerekçelerine karnımızın tok olduğunu haykırıyoruz.
• Bizler, kalabalık sınıflarda bir eğitim-öğretim yılı boyunca üç ya da dört öğretmen değiştiren öğrencilerimizin istikrarlı, bilimsel ve kamusal bir eğitime kavuşmaları için atanmak istiyoruz.
• Bizler, öğretmen açıklarının tavan yaptığı, ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısının günden güne arttığı bir ortamda, plansız-programsız bir biçimde sürekli olarak eğitim fakültesi açılmasının bizleri düşük ücretle daha kötü koşullarda çalıştırmaya itmek için yapıldığını biliyor, öğretmenlik mesleğinin değersizleştirilmesine karşı tüm halkımızı yanımıza çağırıyoruz.
• Bizler ataması yapılmayan öğretmenler olarak öğretmen yetiştirme sisteminin gözden geçirilmesini, yeni bir öğretmen yetiştirme sisteminin planlar ve ihtiyaçlar dahilinde yerleştirilmesini talep ediyoruz.
• Bizler, ataması yapılmayan öğretmenler olarak, aynı zamanda ücretli öğretmenlik, bazen dershane öğretmenliği yapıyoruz. Yazları ücretlerimiz kesilince inşaatlarda çalışıyor, bekçilik yapıyor, özel güvenlikçi oluyor ya da garsonluğa başlıyoruz. Hepimiz işsizlik sınırında geziyoruz. Şimdi önümüzde kadrolu öğretmenlerimizin iş güvencesini ortadan kaldıracak düzenlemeler daha da yaklaşırken, bu mücadelenin ancak birleşerek kazanılabileceğini haykırarak tüm öğretmenleri bizim mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz.
• Bizler, ücretli öğretmenlik sisteminin ücretli kölelik sistemi olduğunu haykırıyor ve KPSS skandalının fırsata çevrilerek ücretli öğretmen istihdamı uygulamasının yaygınlaştırılması politikasını kabul etmiyoruz. Kadrolu ve güvenceli atanma talebimizden vazgeçmiyoruz.

Açıklama sırasında “KPSS kaldırılsın”, "Soruları değil işimizi çaldılar’’ sloganları atıldı. Basın açıklamasına Balıkesir Eğitim Sen de destek verdi.