1 Mart 2022 Salı

NATO ÖNDERLİĞİNDEKİ “BARIŞ” GÖSTERİLERİNE DİKKAT!

 


GHA UYARIYOR: SÜRÜDEN AYRILIN!

İtalya’da geçtigimiz hafta sonu Roma ve Milano’da Komünist Rifondasyon (Yeniden İnşa) Partisi, İtalyan Solu partileri ve sendikaların örgütlediği protestolarda, öğrenciler, “barış yanlısı” yurttaşlar ve İtalya’da yaşayan yüzlerce Ukraynalı yer aldı. “NATO bize yardım et”, “AB Ukrayna’yı al”, “Biz de Avrupalıyız”, “Katil Putin” sloganları atan Ukraynalılara İtalyanlar “Barış hemen şimdi!”, “Savaşa Son” sloganlarıyla destek verdi.

Avrupa’daki Barış Hareketi, son gelişmelerle birlikte Rus karşıtı histerik bir şovenizme yöneldi, sol örgütleri peşine taktı ve  NATO Gladio örgütlerinin denetimine girdi. “Avrupa Solu”nun kuyruğuna takılan Türkiye’deki barış yanlısı ve sol örgütler, benzer eylemlerle Rus karşıtı şovenizm dalgasının peşinde sürüklenmekten sakınmalıdır.

Türkiye Barış Güçlerini ve sol partileri uyarıyoruz: Çağrısı yapılan sahte “barış” eylemleri, savaş karşıtı değildir, tersine NATO’nun Ukrayna’daki harekatının destekçisi konumuna düşmektedir. TKP Gençliği, Emek Gençliği ve Sol Genç adıyla çağrısı yapılan “Savaşa Son” eylemleri, halk güçlerini NATO ve Gladio denetimine sokmayı hedeflemektedir. Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve arkasındaki emperyalist odaklar ile aranıza mesafe koyunuz. “Sürüden ayrılınız!”