1 Nisan 2009 Çarşamba

DERİ İŞ SENDİKASINA ERGENEKON SALDIRISI


Türkiye Deri-İş sendikası, DESA işyeri direnişi nedeniyle Samanyolu TV tarafından Ergenekon operasyonuna hedef alındı.

Deri iş Sendikası 1 Nisan 2009 Çarşamba günü Samanyolu TV önünde bir basın açıklaması yapacak. Sendika işçi sınıfına yönelik bu saldırıya karşı duyarlı herkesi basın açıklamasına davet ediyor.

Sendikanın duyurusu aşağıdadır:

BASINA VE KAMUOYUNA

Desa’da Sendikal Mücadeleyi Kırmaya Gücünüz Yetmeyecek!

Sendikamıza ergenekon iftirası ile başlayan saldırılara bir yenisi daha eklendi

Sendikal mücadelenin pek çok kez işveren, hükümet ve satılmış medya aracılığı ile kırılmaya çalışıldığına tanık olduk. Sendikamıza yönelik son günlerde yapılan saldırlarla emek ve sendika düşmanı cephenin gözü dönmüşlüğünün varacağı boyutlara tanık olmaktayız.

Sendikamız 1 yıla yaklaşan bir süredir sendikal haklarını elde etmek için Desa işçileri ile kararlı bir mücadeleyi sürdürmektedir. Direnişimize ulusal ve uluslararası boyutta desteğin artması ile sendikamıza yönelik çirkin saldırıların şekli ve rengi giderek değişmektedir.

22 Mart’ta Desa işvereni-Samanyolu TV işbirliği ile sendikamıza ve Desa’da yürüttüğümüz mücadeleye yapılan ergenekon faaliyetleri iftirasından sonra, sendikamızın internet sitesi hacklendi, son olarak da dün gece sendikamıza girilerek ana bilgisayarın kasası ve bir dizüstü bilgisayar çalındı.

Sendikamız ciddi bir komplo ile karşı karşıyadır. Bu saldırıların kaynağı ve hedefi ortada, sendikamızın ve direnen Desa işçilerinin direncini kırmak... Bu saldırılar yıllardır sendikal harekette onurlu, inançlı ve kararlı duruşuyla yer edinen sendikamızın inancını ve kararlılığını daha da artırmaktadır.

Sendikamız bu komplo ve saldırılar karşısında ergenekon iftirasını yapan ve Desa işvereninin borazanlığına soyunan Samanyolu TV’nin önünde bir basın açıklaması yapacaktır. Duyarlı basınımızı, kamuoyunu, sendikaları, emek dostlarını sendikamıza yapılan bu saldırılara sessiz kalmamaya çağırıyoruz.

Tarih : 01.04.2009 Çarşamba

Saat : 12:00

Yer : Samanyolu TV

Ferah Mah. Reşatbey Sok N:12
Büyükçamlıca/İSTANBUL

T.DERİ-İŞ SENDİKASI

BASIN BÜROSU