24 Kasım 2010 Çarşamba

KORE HALK ORDUSU GENELKURMAY BİLDİRİSİ

KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ'NE KARŞI EMPERYALİST PROVOKASYON GİRİŞİMİ PÜSKÜRTÜLDÜ

GHA Haber Merkezi/ KCNA (Pyöngyang)- Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı bir süreden beri emperyalist güçler tarafından yürütülen sürekli tatbikatlarla devam eden askeri tehdit, bugün işgalci ABD güçleri himayesindeki Güney Kore kukla rejiminin sınırda gerçekleştirdiği askeri tatbikat sırasında topçu ateşi açılmasıyla yeni bir tırmanma boyutuna sıçradı. Emperyalizmin denetimindeki sermaye medyası, olup bitenleri dünya ve ülkemiz kamuoyuna "Kuzey Kore saldırganlığı" olarak sunmaya özen gösteriyor. Emperyalist saldırganlığın kendisini masum ve savunmada, karşı tarafı haksız ve saldırgan gösterme riyakarlığı iyi biliniyor. Kore Halk Ordusu Genelkurmayı'nın gerçekleri sergileyen açıklamasını aşağıda tam metin olarak ülkemiz kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. NATO'nun "Füze Kalkanı" projesinin ön cephesine ülkemizi sürükleyen ve dünya çapında şiddetlenme belirtileri gösteren emperyalist saldırganlık ve savaş tehditlerine karşı, hükümetin ve büyük sermaye medyasının yalan kampanyalarına karşı demokratik ve barışsever kamuoyumuzu uyanıklığa davet ediyoruz.

KORE HALK ORDUSU GENELKURMAY BİLDİRİSİ

Kore Halk Ordusu Genelkurmayı 23 Kasım Salı 2010 günü aşağıdaki bildiriyi yayımlamıştır: 

Güney Kore'deki kukla rejim, Kore yarımadasında gerilimi tırmandıran ve bir saldırı savaşının tatbikatını yürüttüğü Hoguk kod isimli manevralarında, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin tekrar tekrar yaptığı uyarılara karşın, 23 Kasım günü saat 13:00 sıralarında, Kore'nin Batı Denizindeki Yonphyong Adası yakınlarında Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti karasuları içine çok sayıda topçu atışları yaparak eşi benzeri görülmemiş bir askeri kışkırtmaya başvurmuştur. 

Bahsi geçen askeri provokasyonun amacı, "Kuzey ile sınır çizgisini" savunma görünümü altında uğursuz bir haydutluk girişimidir. Tatbikat manevraları sırasında kukla rejimin donanma gemileri "balıkçı teknelerini çevirme" adı altında defalarca karasularımızı ihlal etmiştir. 

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti devrimci silahlı kuvvetleri, ülke karasularının ihlaline karşı muhafızlık görevini yürüttüğü sırada, kukla rejimin askeri provokasyonuna karşı kararlı bir askeri tepki göstermeyi ve anında güçlü bir fiziksel yanıtla tehdidi göğüslemeyi seçmiştir.

Saldırganlık girişimlerini gerektiğinde ateş açarak acımasızca vurmak, Kore Demokratik Halk Ordusu'nun direniş geleneğinin bir parçasıdır. Güney Kore kukla rejimi, KDHC karasularını 0,001 milimetre bile ihlal etmeye yeltendiği takdirde, KDHC devrimci silahlı kuvvetleri bu girişimleri tereddütsüz ve acımasızca göğüslemeye yönelik askeri önlemleri almaya devam edecektir. 

Kukla rejim, KDHC devrimci silahlı kuvvetlerinin bu ciddi uyarılarının boş laf olmadığını akılda tutmalıdır. 

Kore Batı Denizi'nde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti tarafından ilan edilmiş karasularımıza ilişkin deniz sınırları, askeri bakımdan dokunulmazdır.