1 Mayıs 2010 Cumartesi

TSİP 1 MAYIS BİLDİRİSİ: 1 MAYIS'TA HESAP SORMAK İÇİN TAKSİM'E 1 MAYIS ALANINA YÜRÜYORUZ!

İşçilere, Emekçilere, Gençlere, Kadınlara,Tüm Halkımıza

Bugün 1 Mayıs, işçilerin, emekçilerin birlik, dayanışma ve savaşım günü.

Bugün 1 Mayıs, işçilerin, emekçilerin kanlarının toprağı suladığı ekmek, gül ve özgürlük günü.

Bugün 1 Mayıs, işçilerin, emekçilerin mavi tulumları ile sokakları zapt ettiği, düşmanlarına ecel terleri döktürdüğü gün.

Bugün 1 Mayıs, işçilerin emekçilerin gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan güzel bir gelecek için belgilerini haykırdıkları, güçlerini birleştirdikleri gün.

Bugün 1 Mayıs, alanların kırmızı bayraklarımızla donatılıp efil efil estirildiği gün.

Bugün 1 Mayıs, sömürüye zulme ve her türlü baskıya karşı işçilerin, emekçilerin kendi güçlerinin ayırdına vardıkları gün.

İşte böyle bir günde ülkemizin geniş emekçi yığınları olarak kapitalist-emperyalist sistemin dünyaya pompaladığı krizin acılarını yaşıyoruz. Çoğumuz işimizden olduk. Çoğumuz kan emici patronlar tarafından “kriz var” bahanesiyle sigortasız, güvencesiz yok pahasına çalıştırılmak isteniyoruz. Gemi batıyormuş, biz işçiler ve emekçiler de bu batan gemide patronlarla birlikteymişiz. Eğer özveri göstermezsek hep birlikte boğulup gidermişiz. Bugüne dek bizi değil gemilerinde, kapılarının eşiğinde bile düşünemeyenler şimdi aynı gemide olduğumuzu söylüyorlar. Bu yalana kanacak mıyız? Yoksa bizi bir kez daha kandıranların oyununa gelerek onlara servet üstüne servet mi kazandıracağız? Bizi açlığa ve yoksulluğa mahkum edenlerden hesap sorup, ARTIK YETER demeyecek miyiz?

Ülke varlıklarını emperyalist güçlere satan, bizleri kul-köle konumuna düşürerek yarınsız bırakan işbirlikçi AKP iktidarına hiç mi sözümüz olmayacak. Onların gözümüzü boyamak için her türlü hacıyatmaz oyunlarını durup uzaktan mı seyredeceğiz. İşsizlik oranının yüzde 30’ları bulduğu ülkemizde daha ne kadar yalanlarla avunacağız? Eğer işimiz varsa sıra bize nasıl olsa gelmez vurdumduymazlığı ile işçi ve emekçi kardeşlerimizin acılarını uzaktan mı seyredeceğiz? YETER ARTIK DEMEK İÇİN DAHA NEYİ BEKLİYORUZ?

Odumuzu, ocağımızı söndüren, kapitalizme karşı, ayağa kalmak ve bizi sürekli aşağılayan ve insan yerine koymayan AKP iktidarına karşı sesimizi çıkarmayıp sinip bir köşede mi bekleyeceğiz; yoksa hakkımız almak için şimdiye kadar olmadığı kadar büyük bir sınıf dayanışması gerçekleştirerek asalakları başımızdan def mi edeceğiz?

Bugün 1 Mayıs! İşçilerin, emekçilerin sömürücü takımından hesap soracakları ve artık her şeyin değiştiğini kanıtlayıp, yeni bir dünya isteğiyle ayağa kalkacakları yeni bir gün. Sosyalizm için ayağa kalkalım. Bugüne vurup yarını kuralım.

YAŞASIN 1 MAYIS! YAŞASIN SOSYALİZM !

TÜRKİYE SOSYALİST İŞÇİ PARTİSİ (TSİP)