7 Temmuz 2009 Salı

İTALYA MEKTUBU


İTALYA'DA KAÇAK GÖÇMEN OLMAK SUÇ

İtalya kaçak göçmenleri bundan böyle yargıya sevk edecek. İtalyan senatosunda dün oylanan güvenlik paketi teklifi, 124'e karşı 157 evet oyuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yasa kaçak göçmenlere ev ve işyeri kiralayan İtalyan vatandaşlarına da, üç yıldan az olmamak koşuluyla hapis cezası getiriyor.

Önceki gün onaylanan güvenlik yasasına en sert eleştiri Vatikan'dan geldi. Vatikan'dan yapılan yorumda İtalya'ya giriş yapan göçmenleri tehlike olarak görmenin çok yanlış bir tercih olduğu ve bunun dramatik sonuçlarının olacağı vurgulandı.

Muhalefetteki Partito Democratico (Demokrat Parti) milletvekili Anna Finocchiaro ise yeni güvenlik paketini hazırlayanları "gerçek kaçak" olmakla suçladı.

Yeni yasa İtalya'da kentlerde güvenliği sağlamaktan sorumlu sivil güvenlik birimlerinin faaliyet alanını genişletirken sivil güvenlikçilerin profesyonel güvenlik birimleri ile işbirliği yapmasına da olanak tanıyor.

İtalya'da hükümet yeni güvenlik yasasının kesinlikle ırkçı bir paket olmadığını tersine vatandaşların güvenliğini temel aldığını öne sürdü.

Milano'da 50 göçmen açlık grevinde

Dün ise Milano'da geçici merkezde gözetim altında tutulan ve insanlık dışı koşullarda yaşama mücadelesi veren 50 kadar Kuzey Afrikalı göçmen açlık grevine başladı. Yeni yaşanın kendilerini ürküttüğünü söyleyen bir grup Kuzey Afrikalı, "Burada hayvan muamelesi görüyoruz. Serbest bırakılana kadar açlık grevini sürdüreceğiz. " diye konuştular.

AKZ/ İtalya muhabiri