1 Şubat 2012 Çarşamba

KESK: GREVSİZ TOPLU SÖZLEŞMESİZ SENDİKA OLMAZ


“Grevsiz Toplu Sözleşme, Toplu Sözleşmesiz Sendika Olmaz”
Basın Açıklamasına Çağrı

Sendikal hak ve özgürlüklerimizin yok sayıldığı, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 23.01.2012 tarihi itibariyle TBMM’ye gelmiş bulunmaktadır.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun 26 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında; yasa tasarısı için Plan ve Bütçe Komisyonunda alt komisyon kurulmasına ve tasarının Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu 2 Şubat 2012 Perşembe günü toplanacaktır.

Yürütme Kurulumuz, söz konusu yasa tasarısının meclis süreçlerine de müdahil olmak, konfederasyonumuzun itirazlarını, eleştirilerini ve Kamu Emekçilerinin gerçek ihtiyacı olan demokratik bir yasaya ilişkin taleplerini, CHP ve BDP’nin ilgili komisyonlarının üyesi milletvekilleri ile toplantılar yaparak iletilmiştir.

Yürütme Kurulumuz, yasa tasarısına ilişkin her adımı yakından takip etmeye ve komisyon üyeleriyle doğrudan görüşmeler yaparak sürece müdahil olmaya devam edecektir. Yasa tasarısına ilişkin sürece müdahalemiz elbette ki sadece komisyon toplantıları veya komisyon üyeleri ile görüşmelerle sınırlı değildir. Gücünü fiili ve meşru mücadeleden alan konfederasyonumuzun asıl dayanağı her zaman olduğu gibi bu süreçte de başta üyelerimiz olmak üzere kamu emekçileri ve örgütlü eylem gücüdür.

Bu çerçevede; 2 Şubat 2012 Perşembe günü “Grevsiz Toplu Sözleşme, Toplu Sözleşmesiz Sendika Olmaz” şiarıyla; bütün Türkiye’de AKP binalarına, Ankara’da ise TBMM’ye yürüyüşler düzenleyerek Adana’da da yasa tasarısına ilişkin basın açıklamaları gerçekleşecektir.


Tarih : 02.02.2012
Saat : 12.15
Yer : Büyükşehir Belediyesi Önünde toplanılarak
AKP İl Binası önüne Kadar Yürünerek Basın Açıklaması Yapılacaktır.