23 Mart 2011 Çarşamba

TSİP BASIN AÇIKLAMASI


Libya’nın BM kararının arkasından emperyalist güçlerce vurulması ile ilgili bir basın açıklaması yapan TÜRKİYE SOSYALİST İŞÇİ PARTİSİ (TSİP) Genel Başkanı Turgut Koçak, yapılan bu saldırıyı parti olarak şiddet ve nefretle kınadıklarını belirtti.
Bütün dünya halklarının baş düşmanının emperyalizm olduğunu, sonuncu yenilgiye uğratılana kadar da halkların kurtuluşunun mümkün olamayacağını, Libya’nın emperyalistlerce bombalanması bir kez daha açıkça göstermiştir. Bu saldırının baş aktörü her zaman olduğu gibi yine ABD emperyalizmi olup, İngiltere, Fransa, İtalya ve Kanada gibi emperyalistler ABD’nin fino köpekleridir. BM şemsiyesine sığınarak Libya’nın vurulmasını haklı gösteren ülkeler hangi ülke olurlarsa olsunlar emperyalizmin işbirlikçileri ve suç ortaklarıdır. Burada artık suçlu olan sadece baştakiler de değildir. Dün Irak’ın işgalini ve milyonlarca insanın katledilmesini film izler gibi izleyen, aynı tutumu Libya saldırısında da göstererek yöneticilerden hesap sormayı akıllarına bile getirmeyen o ülkelerin halkı da suçsuz sayılmamalıdır.
BM’de karşı oy kullanmayıp çekimser davranarak emperyalistlere dolaylı olur veren Rusya ve Çin’in de suçlu olduğu bütün çıplaklığı ile görülmektedir. Emperyalistlerin neler yapabileceklerini iyi bilmelerine karşın bombardımandan sonra “üzgünüz” demenin de suçu hafifletmesinin olanağı yoktur. Türkiye başta bütün NATO üyesi ülkeler, Libya’ya saldırının suç ortaklarıdır. AKP iktidarı her zaman olduğu gibi bir kez daha emperyalistlerle birlikte davranmış Türkiye halkının eğilimlerini dikkate bile almamıştır. Bundan böyle Irak’ta olduğu gibi Libya’da da açıktan açığa emperyalistlerin katliamlarına tanık olunacaktır. Üstün teknolojilerine güvenerek kendi sınırlarının ötesinde öteki halkları katledenler bu suçlarının kesinlikle hesabını vermelidirler. Bu yüzden de emperyalistlerle dünyanın her yerinde savaşılmalı onlara hak ettikleri yanıt verilmelidir. Türkiye bu saldırıda Libya’nın yanında yer almalı, hangi nedenle olursa olsun emperyalistlerin tarafına düşmemelidir. NATO ittifakı içinde olmayı bahane ederek Libya’nın vurulması için Türkiye’nin uçak kaldırmasından söz eden bazı kendini bilmezlerin yaptıkları konuşmalarsa asla yanlarına kalmamalı kendilerinden bu sözlerinin hesabı en ağır şekilde sorulmalıdır.
Libya’nın bir şekilde vurulmasına katılan ülkelerin halkına sesleniyoruz. Tıpkı Irak’ta olduğu gibi Libya’da da bu saldırıyı kabullenip oturmayın. Ayağa kalkmak ve hesap sormak sizlerin görevi olmalıdır. Obama, Sarkozy, Berlusconi, David Cameron gibi sermayenin sözcülerine ve diğer ülkelerdeki işbirlikçilerine meydanı boş bırakıp tarihi suçu omuzlarınıza almayın. Her yerde ve her zaman emperyalizmin oyununu bozun! Unutmayın ki, bu suça ortak olanlar günün birinde mutlaka bedelini bir şekilde ödeyeceklerdir.

Yaşasın dünyanın bütün mazlum halkları!

Yaşasın Libya!

Kahrolsun emperyalist – kapitalist sistem!