9 Ocak 2009 Cuma

SİNTER METAL İŞÇİLERİNİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI


“Direnişimiz aynı zamanda Türkiye’deki işçilerin direnişidir!”


Sinter Metal’de 18-19 Aralık 2008 tarihinde sendikal çalışmalar yaptığımız için 37 işçi işten atıldık. Fabrika müdürü, 19 Aralık 2008 tarihinde bizlerin kriz nedeniyle çıkarılmadığımızı, işlerin yolunda gittiğini ve yeni projelerin olduğunu, çıkışların durdurulduğunu ve bundan sonra işçi çıkarılmayacağını belirten bir açıklama yaptı.

19 Aralık 2008 Cuma günü işçiler olarak, İş Kanunu’nda belirtilen yasal haklarımız olan sendikal haklarımızı kullanmak için kendi kararımızla Birleşik Metal-İş Sendikası merkez binasına gelerek sendikaya toplu olarak üye olduk. 22 Aralık 2008 Pazartesi günü işyerine geldiğimizde, fabrikanın kapısına zincir ve kilit vurulmuştu. Derken içeriden, 341 kişinin ismi daha okunarak “iş akitleri feshedilmiştir” açıklaması yapıldı. Patron, bildirimsiz ve hukuk dışı bir uygulamayla yasaları çiğneyip yasadışı lokavt uygulamıştı.

Kısa bir şaşkınlıktan sonra ne olup bittiğini anlamak ve öğrenmek için hepimiz demir kapıların üzerinden atlayıp fabrikaya girdik. Patronla anlaşma çabalarımız sonuçsuz kaldı.

Sinter Metal işçilerinin haklı ve onurlu direnişi hâlâ devam etmektedir.

Bizler Sinter Metal işçileri, bu direnişi sadece kendi adımıza yapmıyoruz. Direnişimiz, aynı zamanda Türkiye’deki işçilerin direnişidir. Bu nedenle bütün sınıf kardeşlerimizin desteklerini bekliyoruz. Haklı ve onurlu mücadelemize destek vermesi için herkesi davet ediyoruz.

Sinter Metal işçileri

Sinter Metal işçileri dayanışma hesabı:

Ziraat Bankası

Dudullu Organize Sanayi Şb.

Şube Kodu: 1794

Hesap No: 51641433-5001

Ümit Aydın - Hasan Binek