6 Haziran 2015 Cumartesi

GHA 7 HAZİRAN 2015 SEÇİM BİLDİRGESİ

AKP’nin sandıkta geriletilmesi veya HDP’nin %10 barajını geçmesi gibi parlamentarist hedefler uğrunda burjuva ve küçük-burjuva adayların, hatta açıktan açığa gerici ve toprak ağası unsurların desteklenmesi, bu uğurda CHP’nin veya HDP’nin blok olarak kayıtsız şartsız desteklenmesi yanlış ve kuyrukçu bir siyasettir ve işçi sınıfının bağımsız politik mücadelesinin hedefleriyle çelişir. AKP’nin geriletilmesi ve diktatörlük girişiminin engellenmesi, sandıkta değil fabrikalarda ve meydanlarda gerçekleşecektir. Bu ise işçi sınıfı içinde, özellikle işçi sınıfın genç kuşakları içinde ve bu temelde bütün halk güçleri içinde sabırlı ve uzun erimli bir örgütlenmenin ve mücadelenin eseri olacaktır.

Tam da bu nedenlerle, bağımsız bir sınıf siyaseti temelinde örgütlenmemiş ve her yerel çevrede bu temel üzerinde yükselmiş bir çalışmaya dayanmayan “ilerici, sosyalist veya komünist” aday listelerinin kayıtsız şartsız desteklenmesi de yerinde bir tercih olmayacaktır. 

Öncelikle ve esas olarak komünist işçi adayların desteklenmesi, işçi sınıfının bağımsız politik tavrını savunmanın zorunlu koşuludur.

Öte yandan, seçimleri boykot çağrıları devrimci değil apolitik bir tavrın belirtisidir. Bugünkü koşullarda boykot politikası, halkı politikleştirmeye ve örgütlü mücadelenin ilerletilmesine değil, tersine hizmet eder.

Bunun yanısıra, sandık başlarında oy kullanma ve sayım sürecinin denetlenmesini öngören bağımsız seçim denetim örgütlenmelerinin desteklenmesi ve fiilen içinde yer alınması, GHA açısından temel bir seçim çalışma biçimidir.

GHA 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde, bütün bu nedenlerle, temel ilke olarak komünist işçi adayların desteklenmesini doğru bulmaktadır. 

Komünist işçi adayların bulunmadığı seçim bölgelerinde ise, en yakın ilerici, yurtsever, sol adayları desteklemek gerekir.

Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde ise, Kürt ulusal demokratik hareketi adaylarının desteklenmesini doğru buluyoruz.

Bu ilkeler uyarınca, somut olarak şu adaylara oy verilmesi çağrısını yapıyoruz:
·         İstanbul 3. Bölgede bağımsız komünist aday İpek Bozkurt
·         İstanbul 2. Bölgede KP aday listesi
·         İstanbul 1. Bölgede KP aday listesi
·         Kocaeli’de bağımsız komünist aday Mehmet Doğan
·         Ankara 1. Bölgede bağımsız komünist aday Melek Altıntaş
·         Ankara 2. Bölgede KP aday listesi
·         İzmir 1. Bölgede KP aday listesi
·         İzmir 2. Bölgede bağımsız komünist aday Muharrem Subaşı
·         Bugünkü örgütlülüğümüzün sınırlılığı koşullarında, Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu iller haricinde kalan bütün öteki illerde, CHP, HDP, KP, HKP adaylarından veya bağımsız adaylardan o ilde yerelde bir politik çalışma zemini bulunan, gericiliğe ve faşizme karşı halkın örgütlü birleşik direncini temsil etmeye en yakın ve en ilerici bulunan adaylar desteklenmelidir. Merkezi bir değerlendirme yapma koşullarımızın bulunmadığı bugünkü koşullarda bu konuda seçim ve karar yetkisi bu illerin komünistlerine aittir.

·         Kürt nüfusunun çoğunlukta olduğu Doğu ve Güney-Doğu Anadolu illerinde, Kürt ulusal demokratik hareketinin (HDP-BDP) ilerici adayları desteklenmelidir.