25 Ekim 2014 Cumartesi

PYD Eşbaşkanı Müslim: Erdoğan Kürt kazanımlarının karşısında duruyor

 

 

 

R.T. Erdoğan’ın “PKK eşittir PYD’dir” açıklamasına yanıt veren PYD Eş Genel Başkanı Müslim, “Bu açıkça gösteriyor ki Erdoğan Kürt kazanımlarının karşısında. Demokratik Suriye’yi kurmak istiyoruz. Şimdi bunlara karşı çıkıyor” dedi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladı.

Müslim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “PKK eşittir PYD’dir” sözlerini  “IŞİD’e karşı mıdır, Erdoğan önce kendi duruşuna açıklık getirmelidir” dedi.

‘IŞİD ile en fazla savaşan biziz’

“Biz hiçbir zaman PKK olarak algılanmadık. Kendisi bir bahane arayıp bunlar PKK’dir falan. Bu açıkça gösteriyor ki bir Kürt kazanımlarının karşısında, Kürt halkının kimliğine karşı duruyorsun. Demokratik Suriye kurmak istiyoruz. Şimdi bunlara karşı çıkıyor. Çünkü Suriye’de bir Kürt kimliği kazanılacak. Buna karşı çıkmak için çeşitli bahaneler arıyor. Biz bunu kabul etmiyor reddediyoruz. Kendisi de gerçekleri biliyor.

“Kaçıncı defa İstanbul ‘a gelip yetkililerle görüştüm. Evinin içinde görüşüyoruz. En büyük yetkililerle. İkinci gün arkamızdan bunlar da teröristtir falan. Sayın Erdoğan da biliyor. Diğer yetkililer de biliyor. Biz hiçbir zaman terörist olmadık. IŞİD ile en fazla savaşan biziz. Kendisi bir açıklık getirsin. Ne kadar bizi destekliyor. Gerçekten IŞİD’e karşı savaşmak istiyorsa, bizim yanımızda olması, yardım etmesi gerekir. Duruşuna bir açıklık getirsin.”

Peşmergenin Kobani’ye geçişi

“İki gün önce Güney Kürdistan’daydım. Oradaki yetkililerle görüştüm. Politik olarak bizim bir şeyimiz yok. Bir kabuldür. Oradaki peşmergelerin gidip Kobani’ye geçmesi için görüşmeler yaptık. Kabul ettik. Şimdi mesele teknik boyuta geldi. Teknik boyutunda da Peşmerge Komutanlığı ile YPG Komutanlığı arasında görüşmeler olacak. Sayı, geçiş, tarih ve hangi niteliksel silahlar gerekiyor. Bu aralarındaki görüşmelere bağlıdır. Sanırım en kısa zamanda belli bir anlaşmaya varırlar.”

“‘Sayı olarak zaten ne kadar isterseniz peşmerge gönderebiliriz’ denildi. Ancak oradaki savaşçılarımız yeter de artar. Önemli olan şimdi bu insanların peşmergelerin gelmesi. Niteliksel olarak bazı konularda uzman olan kişilerdir. Silah, cephane meselesinde. Onun için uzmanlık sahasına bağlıdır.

“Onun için YPG belirleyecek kaç kişiye ihtiyaç olduğunu ve ne çeşit silahlara ihtiyaçları olduğunu. Ona göre anlaşma yapılırsa onlar ona göre geleceklerdir” dedi. Bir sayı kesinlikle yok. Sadece bu PDK falan değil. Biz oradaki yönetim ile görüşüyoruz. Bu Peşmerge komutanları. Barzani bölgenin başkanıdır. Onun yolu ile oluyor anlaşmalar. Peşmergeler sadece KDP’nin peşmergeleri değil. O Peşmergeler, hükümetin veya yönetimin Peşmergeleridir. Uzmanlık sahalarına göre artık verilir.”

 ‘ÖSO, YPG ile birlikte Kobani’de savaşıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Kobani’ye gideceği yönündeki açıklamalarına şu yanıtı verdi:

“ÖSO zaten YPG ile birlikte Kobani’de savaşıyor. Yeni birlik ve gruplar gelmek istiyor. ÖSO ile YPG arasında bazı görüşmeler oldu. Onlar artık danışacak. Bazı gruplar YPG ile anlaşıp öyle gelirler. Ama anlaşmadan gelmeyecekler. Anladığımız kadarı ile bir sürü seçenek var.”

‘Kobani’ye sahip çıkarız’ dediler”

Kobani’nin düşeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Müslim, “Kobani düşmeyecek. Kobani’de hala siviller de vardır. YPG de vardır. Kobani zafere gidiyor” dedi.

Müslim, “Türkiye’den bir silah talebiniz oldu mu? Koridoru talep eden kim?” sorularına, “Biz müdahale istemedik ama en azından kendi gücümüzü oraya geçirmek için bir koridoru istedik. Söz de verdiler. Maalesef şimdiye kadar bekliyoruz. Zorluklar çıkarılıyor. ‘Kobani’ye sahip çıkarız’ dediler. Sözler yerine getirilmedi. Artık bu engeller kimden oluyorsa bilmiyoruz” yanıtını verdi.

İran’la görüşmelerinin olduğunu ancak İran’ın destek vermek için Esad hükümetine desteği şart koştuğunu söyleyen Müslim, bu sebepten bir ilişki geliştiremediklerini sözlerine ekledi.

SURİYE'Lİ BAKAN MİKDAT: "Beşeriyetin Görevi IŞİD Terör Örgütü Tehlikesiyle Mücadele Etmesidir"

Beşeriyetin Görevi IŞİD Terör Örgütü Tehlikesiyle Mücadele Etmesidir
 BEYRUT – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, savaşın 2011 yılında Suriye’de başlamasıyla birlikte bazılarının Suriye dahilinde ve haricinde “pusulayı” şaşırdıklarını belirtti.

Mikdat Lübnanlı el Binaa Gazetesi'nin yayınladığı haftalık makalesinde; Tunus, Mısır, Libya ve Yemen’deki Arap vatandaşlarının demokrasi, insan hakları ve özgürlük içerisinde yaşaması için burada ve orada cereyan eden ve uzananın “Arap baharı” olduğuna inandıklarını, öyle ki bölge dahilinde ve haricinde bulunan ülke ve liderlerin daha sonraki yıllarda “hayal ve serap”tan başka bir şey olmadığı kanıtlanan hayallerin arkasında sürüklendiklerini ifade etti. Şüphe ve korku sebeplerini arttıranın ise ‘bahar’ olarak adlandırdkları bu olayların başta Suudi Arabistan olmak üzere gerçekten demokrasi ve insan haklarına ihtiyacı olan ülkelere varmamasına yol açtıklarını belirtti.

Mikdat Suriye düşmanlarının; Suriye’de kaos, yıkım ve ölümü yaymak için zayıf insanları satın aldıklarını ayrıca kiralık, vatan haini ve yolsuzları silahlandırarak ahali ve vatandaşlarını öldürmeleri talimatları verdiklerini ifade etti. Ancak başarısız olmaları ardından dünyanın her yerindeki katilleri ve eli kanlıları Türkiye’deki “Müslüman Kardeşler” yönetimi kanalıyla Suriye’ye gelmek için teşvik ettiklerine dikkat çeken Mikdat; Batının “Osmanlı Hilafetinin tahtına” oturmaya göz diken Receb Tayyip Erdoğan’ın kendisine ilaveten, katilleri ve sayıları binlere varan terörist gruplara ödedikleri para ve bulundukları vaatlere rağmen bir kez daha istediklerini gerçekleştirmede başarısız olduklarını vurguladı. Mikdat bu yüzden Amerika’ın Irak’ı işgali sonucunda kucaklarında ve sofralarında büyüyen IŞİD terör örgütünü sınır ötesine geçirmeye başladıklarını vurguladı.

Mikdat, IŞİD ile sözde “Özgür Ordu”, “Nusra Cephesi” ve diğer terör örgütlerinin yüzler ve binler diyebileceğimiz Suriyeli'nin başlarını kestiklerinde ABD ve Batı'nın eğer insan haklarını savunmada sadık olsalardı biraz olsun bu terör tehlikesini uzaklaştırmada ihtimam göstereceklerinie ancak böyle olmadıklarına dikkat çekti. Mikdat, bütün bunların Suriye, Irak, Lübnan ve Libya’da işledikleri veya teşvik ettikleriyle kardeş Mısır’da halkımız ve ordusuna karşı teröristlerin işledikleri katliamlardan biraz utanç duymaları gerektiğini açıkladı.

Mikdat, Suriye’nin dahilinde ve haricindeki bütün herkese önceliğin “terörle mücadele” ardından da bütün Suriye’de “yerel uzlaşma” olduğunu bildirdiğini, Suriye yönetiminin bununla kalmadığını bilakis Suriye’deki krizin siyasi çözüm çerçevesinin bulunması gerektiğini ve içindeki krizin çözüm yolu olduğunu belirttiğine dikkat çekti.

Mikdat makalesinin sonunda, mantık ile IŞİD terör örgütüne karşı güvenlik konseyi kararlarının beşeriyetin şu andaki görevinin, beşeriyetin karşı karşıya olduğu en tehlikeli meydan okumayı temsil eden IŞİD terör örgütü tehlikesiyle mücadele olduğunu, Suriye’nin de bu örgütle mücadele eden ülkelerin en başında durduğunu, IŞİD’e karşı savaşacak olanın da mantıksal olarak Suriye’nin yanında durmasını gerektirdiğini ifade etti.


Kaynak: SANA / SURİYE HABER AJANSI
 

17 Ekim 2014 Cuma

SUPHİ NEJAT AĞIRNASLI'NIN MEKTUBU


Ben bir hayat yaşadım ve hayatıma giren herkesten çok şey öğrendim; öğrendiklerimle bir tercih yaptım, hakikate veya hakikatlere şahit oldum ve hayatın diyalektiğinde öbür kutba geçtim, hayırlara vesile olmasını dilerim. Sıradan bir insan olarak doğdum, sıradan bir insan olaraktan da sizinle vedalaşıyorum. Sizi sıkça yarı yolda bırakmış olduğumu, bazen hoyratça davranmış olduğumu ve üzdüğümü, üzmüş olduğumu biliyorum. Beni son kez affedin.
Sıradan bir genç olarak sıradan çelişkilerden dolayı, sadece bir tercihte bulundum; her şeyden önce bu tercihi kendim için yaptım. Ulvi bir inanç için yola çıkmadım, ulvi olmayan insanlarla hayatı, büyüsüz bir dünyayı, şeyleşmiş bir dünyayı büyüklemek istedim o kadar. Çelişkilerimin aşılamayacağını, zira bunlar toplumsal oldukları için ancak insanın çelişkilerini örgütlemeyi, daha üst bir mertebede toplumsallaştırmaya çalışabileceğini öğrendim. Hayatımda hakikate vardığım en yakın nokta budur.
Söke'de kaçak doğmuş, Türkiyeli bir Duisburglu, Claubergli; Türkiye'deyse her neysem işte o olaraktan hiçbir şeyden pişman değilim. Hayatta her musibet kazanımcı olduğunda insana katkılar sunan bir fırsatmış aslında. Tek derdim asla büyümemek, büyüklerin dünyasının bir parçası olmamaktı, hep çocuk kalmak yani... Şimdi tıpkı Peter Pan gibi Neverland'e gidiyorum, asla büyümemek üzere. Bundan daha çok beni mutlu eden bir şey olamazdı.
Türkiye'nin batısında sıradan emekçi insanların hayatını büyüleyecek, sıradan kahramanlar çıkaracak büyük bir çıkışın tohumlarını, hakikat arayışçılığının öncü ve artçı örgütünü yaratmanız dileğiyle.
Her yürek devrimci bir hücredir!!!
Hayalgücü iktidara!!!
 

13 Ekim 2014 Pazartesi

GAZİ MAHALLESİNDE SANAT ETKİNLİĞİ DUYURUSU

Gazi Mahallesi Büyük Gazi Parkı'nda Sanat Meclisi tarafından düzenlenen 2. Sanat Buluşması, "İşçi Ölümleri ve İşçi Direnişleri" teması etrafında gerçekleşecek. Etkinliğin tarihi 1-2 Kasım 2014.

 

1 Ekim 2014 Çarşamba

SAVAŞ TEZKERESİNE KARŞI EYLEMLER



















HÜKÜMETİN SAVAŞ TEZKERESİNE KARŞI EYLEM ÇAĞRILARI
 
DİSK-KESK-TMMOB-TTB çağrısıyla eylem programı belli olan iller

İSTANBUL:...
01 EKİM 2014 – Çarşamba ( Bugün )
Saat :18:30
Buluşma :Tünel Meydanı
Etkinlik :Galatasaray Meydanına Yürüyüş ve Basın Açıklaması

02 EKİM 2014 – Perşembe ( Yarın )
Saat :18:30
Buluşma :Cevahir AVM Önü
Etkinlik :Mecidiyeköy AKP’ye Yürüyüş ve Basın Açıklaması

ANKARA:
2 EKİM 2014 –Perşembe (Yarın)
Saat : 12.30
Yer : TBMM Dikmen Kapısı önü –Basın Açıklaması

İZMİR:
2 EKİM 2014 –Perşembe (Yarın)
Saat : 18.30
Yer : Sevinç Pastanesi önü

ADANA:
2 Ekim 2014-Perşembe (Yarın)
Saat : 12.30
Yer: İnönü Parkı Basın Açıklaması

ANTALYA :
2 Ekim 2014 Perşembe (Yarın)
Saat :18.00
Toplanma Yeri: Kapalı Yol Halk Bankası önü
Etkinlik: Attalas Heykeli önünde Basın Açıklaması.

BURSA
1 Ekim 2014 Çarşamba (Bugün)
Saat:18.00
Toplanma Yeri:Setbaşı
Etkinlik: Heykel Meydanı Basın Açıklaması

DİYARBAKIR:
2 Ekim 2014 Perşembe (Yarın)
Günboyu İş Bırakma Eylemi

EDİRNE
2 Ekim 2014 Perşembe (Yarın)
Saat: 18.00
Toplanma Yeri: İlhan Koman Parkı önü
Etkinlik: Saraçlar Cad.Basın Açıklaması

GAZİANTEP
1 Ekim 2014 Çarşamba (bugün)
Saat: 18.00
Etkinlik: Yeşilsu Parkında Basın Açıklaması

KAYSERİ:
2 Ekim 2014 Perşembe (Yarın)
Saat: 12.00
Toplanma Yeri: Forum AVM önü
Etkinlik: Cumhuriyet Meydanında Basın Açıklaması

KOCAELİ
2 Ekim 2014 Perşembe (Yarın)
Saat: 18.00
Etkinlik: İnsan Hakları Parkı Basın Açıklaması

KONYA:
2 Ekim 2014 Perşembe (Yarın)
Saat:14.00
Yer: Alaaddin Parkı İş Bankası Önü Basın Açıklaması

SAMSUN:
2 Ekim 2014 Perşembe (Yarın)
Saat: 17.30
Toplanma Yeri: Öğretmen Evi önü
Etkinlik: Çiftlik Cad. Akbank Önünde Basın Toplanması