22 Aralık 2011 Perşembe

KCK TUTUKLUSU MEHMET GÜNEŞ'E İŞKENCE


Devrimci Karargâh soruşturmasında tutuklanan HDK delegesi ve Türkiye Gerçeği dergisi yazarı Mehmet Güneş’in cezaevinde işkence ve baskılara maruz kaldığı ortaya çıktı. Yaşadıklarını avukatına anlatan Güneş, can güvenliğinin kalmadığını söyledi.

KCK adı altında yürütülen operasyonlarda evinden alınan ve hala gözaltında tutulan BirGün ve ANF muhabiri Zeynep Kuray’ın haberine göre, Devrimci Karargah soruşturmasında tutuklanan Türkiye Gerçeği dergisi yazarı Mehmet Güneş, tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde gördüğü işkencelerden ötürü can güvenliğinden endişe duyduğunu açıkladı.

10 gündür tek kişilik hücrede

Yaşadıklarını avukatı Ercan Kanar’a anlatan Güneş, 12 Aralık’ta cezaevi girişinde ince arama adı altında soyulmak istendiğini ve reddedince 7-8 gardiyan tarafından, “Kafanı koparırım”, “Gözlerini oyarım”, “Gebertirim seni” şeklinde tehditler savrularak boğazının sıkıldığını ve tekme tokat darp edildiğini anlattı. Kanar, yaşam koşullarının son derece bozuk olduğu Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde, müvekkilinin son 10 gündür tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi. Bu muameleyi yapanlar hakkında 20 Aralık’ta Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyusunda bulunacaklarını aktaran Kanar, “Söz konusu gardiyanlar ve bizzat işkencede gözlemci olan cezaevi müdürünün derhal görevden alınmaları gerekiyor, o nedenle de ayrıca idari soruşturma açılmasını talep edeceğiz” dedi.

İHD açıklama yapacak

Konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. “Türkiye hapishanelerinde İnsan Haklarına sıfır, işkenceye yüzde yüz tolerans” başlığıyla yapılacak açıklama, 22 Aralık 2011 perşembe saat 12:00’de Beyoğlu'ndaki İHD İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilecek.

12 Aralık 2011 Pazartesi

BU MECLİS ANAYASA YAPAMAZ!


TÜRKİYE SOSYALİST İŞÇİ PARTİSİ

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin düzenlediği “Anayasa Nasıl Hazırlanır” panelinde konuşan Genel Başkan Turgut Koçak, bu konudaki görüşlerini dile getirdi ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in siyasi partilere gönderdiği mektuba açık mektup olarak yanıt verilmesinin kararlaştırıldığını belirterek daha sonra parti MYK’ sının açık mektup metnini basına sundu.

BASIN AÇIKLAMASI

TBMM BAŞKANI Cemil Çiçek’e açık mektup:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek partimize bir mektup göndererek çalışmaları yürütülen yeni ANAYASA hazırlıkları ile ilgili olarak “… Anayasa Uzlaşma Komisyonu anayasa yapım sürecinin mümkün olan en geniş katılım ile gerçekleştirilmesi ilkesinden hareketle kurum, kuruluş ve şahısların yeni anayasa konusundaki görüş ve önerilerini Alt Komisyonlar marifeti ile değerlendirmek üzere çalışmalarını yürütmektedir” demekte, “… Anayasa Uzlaşma komisyonunun çalışma usullerinde belirlenen çalışma takvimi gereği, siyasi partilerimizin anayasaya ilişkin görüşlerini en kısa sürede Komisyonumuza iletmeleri, çalışmaların öngörülen sürede tamamlanmasına önemli katkıda bulunacaktır. Bu nedenle ilgili yazımız uyarınca talep edilen anayasaya ilişkin görüş ve önerilerinizi 31 Aralık 2011 tarihinden önce komisyonumuza iletmenizi rica ederim” demektedir.

Partimizin 20 Kasım 2011 tarihinde toplanan MYK ve GYK ortak toplantısında bu mektup görüşülmüş, nasıl bir anayasa istediğimizi ilgili komisyona iletmemizin bir tuzak olduğu kararına varılmıştır. Çünkü AKP’nin nasıl bir Anayasa amaçladığını bilmiyor olmanın bir aymazlık olduğu görüşünden hareketle bu çağrıya açıktan yanıt vermek gereği duyulmuştur. AKP iktidarı bugüne dek aldığı oyları gerekçe göstererek aldığı her kararı milli irade örnek gösterilerek kendisine haklılık payesi çıkarmıştır. 7 Kasım 1982 tarihinde yapılan 1982 Anayasası’nın halk oylamasında da yüzde %91,37 evet, %8,63 hayır oyunun verilmiş olmasını da milli iradeye bağlayanlar olmuştur. Oysaki 1982 Anayasası böylesi bir oy çokluğuna karşın en çok eleştirilen anayasa olmuş, halkın iradesini temsil etmediği de açıkça anlaşılmıştır. AKP iktidarının izlediği politika ile de halkın iradesinin hiçe sayıldığı bir gerçek olduğu bilindiği için AKP, tuzak yöntemlere başvurarak son anayasa hazırlama yöntemine yönelecek eleştirileri en aza indirmek istemektedir. Bu gerçekler ışığında parlamento dışında bulunan siyasi partilerden, kurum kuruluş ve şahıslardan görüş ve önerilerinin istenmesini açıkça bir tuzak olarak görüyoruz. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi olarak bu tuzağa gelinmemesi gerektiğini parlamentoda bulunan bulunmayan tüm siyasi partilere, sendikalara, kurum, kuruluş ve kişilere anımsatmak istiyoruz.

BU MECLİS ANAYASA YAPAMAZ

Bu meclis nesnel durumu gereği yeni bir anayasa yapamaz. Yapsa bile bu anayasa 1982 Anayasası’ndan daha ileri bir anayasa olamaz. Çünkü hazırlanmak istenen anayasa ülkemiz halkının istekleri dikkate alınarak hazırlanan bir anayasa olmayıp uluslararası sermaye güçlerinin işbirlikçi AKP iktidarına dayattığı bir anayasadır. Bu anayasanın kabulü ile birlikte ülkemiz emperyalist güçlerin istediği gibi at oynattığı bir alana dönüşecek, sosyal devlet olgusu hepten kalkacağı gibi demokratik hak ve özgürlükler iyice kısıtlanmış olacaktır.

SONUÇ:

Hazırlanacak bu yeni anayasa AKP’nin anayasası olmaktan öte gidemeyecektir. Mecliste grubu olan partileri bu çalışmaya katmış olması, meclis dışındaki parti, sendika, dernek kurum kuruluş ve kişilerin görüş ve önerilerinin istenmesi ise oyunun bir parçası olarak sahneye konulmuştur. Partimiz bu oyuna gelmemek ve AKP’nin oyununu bozmak için anayasa ile ilgili görüş ve öneri iletmeyi gereksiz görmekte, bu yönde eğilimleri olan tüm kurum, kuruluş ve kişileri açıkça uyararak onları AKP’nin oyununu bozmaya çağırmaktadır. Bu nedenle bu mektubun kamuoyuna açık olarak yayınlanmasında yarar görüyoruz.

Saygılarımızla.

Turgut Koçak
Genel Başkan

KARDEŞ TÜRKÜLER, GRUP YORUM VE GEVENDE VAN'I TERK ETMİYOR

Van'a konteyner sağlamak için yapılacak yardım konseri 25 Aralık'ta...

Van depremi ardından yaşanan insani felaket hâlâ devam ediyor. Şehrin
yüzde 80'i yıkık; insanlar barınma ve beslenme ihtiyaçlarını
karşılayamıyor. Yardımlar yerine ulaşamıyor; çocuklar soğuklarda,
yangınlarda hayatını kaybediyor. Van halkı yüzüstü bırakılmış
durumda...

"Van'ı Terk Etmiyoruz!" diyen Kardeş Türküler, Grup Yorum ve Gevende,
herkesi Van'ın barınma sorununu çözmeye destek olmak için 25 Aralık
Pazar günü, saat 18:00'de Bostancı Gösteri Merkezi'ne bekliyor.
Konserin geliriyle Van'a konteyner sağlamayı amaçlayan müzik grupları,
Van'ın gönüllü ihtiyacı için de çağrı yapıyor.

25 TL'den satılacak yardım biletleri Biletix'ten, Bostancı Gösteri
Merkezi'nden veya Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'ndan (251 19 21
ve 251 19 43) alınabilir.

"Van'ı Terk Etmiyoruz!" kampanyası bilgileri için:
http://www.vaniterketmiyoruz.org/

Konser:

25 Aralık 2011, Pazar Saat: 18:00 Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

Konserle ilgili medya iletişimi için: Metin Göksel 0 532 366 65 51